Ingrid is al dertig jaar actief als freelance journalist. Ze publiceerde onder meer in Vrij NederlandTrouw, Schrijven Magazine en De Reactor in Nederland, De Standaard der Letteren en de Poëziekrant in België en Die BurgerRapport en Insig in Zuid-Afrika.

Van 2012 tot en met 2019 was ze hoofdredacteur van Maandblad Zuid-Afrika (later Zuid-Afrika Spectrum), het tijdschrift van het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam. Sinds 2018 is ze correspondent-Nederland voor Voertaal.nu, een brede cultuursite gericht op lezers in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika.

Haar specialismen zijn Nederlandse en Zuid-Afrikaanse literatuur, cultureel erfgoed, kolonialisme en postkolonialisme, taal en taalpolitiek.

Ze schreef twee boeken over schilderkunst, De schilders van Broeksloot  (De Doelenpers, 1999) en Juffers & Joffers  (De Doelenpers, 2000). Ook schreef ze meerdere artikelen voor wetenschappelijke tijdschriften.

In 2004 verscheen haar doctoraalscriptie Nederlands in boekvorm: Aarnout Drost, “De eer des Vaderlands gebiedt, dat men streng zij.” Kritieken (Stichting Neerlandistiek VU / Nodus Publikationen Münster, 2004). Dit boek is te raadplegen via de DBNL.

Bezoek op afspraak

Robert Kochlaan 622

2035 BV Haarlem

direct contact

+31 6 513 27 911

ingridglorie[at]kpnmail.nl

Sociale media

© 2021 Ingrid Glorie